προφίλ

Είμαι 1,78. Έριξα μπόι όπως λένε, μέσα σε λίγους μήνες στην αρχή της εφηβείας μου κι επειδή δεν μου άρεσε να περισσεύω πάνω από τα υπόλοιπα κεφάλια στο σχολείο, άρχισα να καμπουριάζω. Έτσι γράφτηκε στον εγκέφαλό μου αυτή η συνήθεια.
Όταν συνειδητοποίησα την στάση μου και άρχισε να μην μου αρέσει άρχισα να προσπαθώ να την αλλάξω.
Οι άνθρωποι που καμπουριάζουν δεν ξέρουν πώς να μην το κάνουν. Όταν τους λες «στάσου ίσια», κορδώνονται και μετά από λίγο κουράζονται και επανέρχονται στην αρχική τους στάση, αυτήν που έχουν συνηθίσει.
Θεωρώντας ότι δεν έχω αρκετή δύναμη στην πλάτη μου ώστε να την κρατήσω ίσια, άρχισα να γυμνάζομαι με βάρη για πάρα πολλά χρόνια. Όμως η στάση δεν άλλαζε αν και τα κιλά που σήκωνα είχαν ανέβει σε επίπεδα πρωταθλητισμού.

Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας μοιάζει σαν ένα παλιό αγαπημένο ρούχο που το φοράμε και το νιώθουμε ένα με  μας, με την προσωπικότητά μας, με αυτό που είμαστε. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτή η αίσθηση μπορεί να αλλάξει και μάλιστα ότι αυτή η αλλαγή μπορεί να μας αρέσει.
Όταν σηκώθηκα από το πάτωμα μετά από το πρώτο μου μάθημα Feldenkrais ένιωθα διαφορετική. Κοίταζα τον κόσμο από ψηλά και αυτή η αίσθηση ήταν πολύ όμορφη. Ένιωθα ότι είχα ψηλώσει. Επίσης ένιωθα πιο ήρεμη και πιο γειωμένη, ανάσαινα καλύτερα. Είχα βιώσει τον εαυτό μου με έναν διαφορετικό τρόπο και από εκεί ξεκίνησε ένα ντόμινο αλλαγών στην στάση την κίνηση και την ψυχολογία μου. Έτσι αποφάσισα να σπουδάσω την μέθοδο.

Μετά από 800 ώρες εκπαίδευσης είμαι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Feldenkrais από το 2016 και το το ταξίδι συνεχίζεται. Γιατί όπως λέει και ο Moshe Feldenkrais “Δεν υπάρχουν όρια στην βελτίωση”

 

Στον χώρο "Βέλτιστη κίνηση" γίνονται ομαδικά και ατομικά μαθήματα της μεθόδου Feldenkrais.

Διδάσκει η Ασπασία Κόμνα, πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου.